NemLog-in Portalen

Log ind med MitID via webbrowser eller tablet

Når du skal logge på en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, som https://www.borger.dk/, https://www.sundhed.dk/, https://virk.dk/ virk.dk, så kan du nu anvende de nye MitID identifikationsmiddler.

Denne vejledning viser, hvordan du logger ind med dit private MitID og identificerer dig med enten MitID appen eller MitID kodeviseren eller MitID kodeoplæseren via din webbrowser.

Forudsætninger

• Du har et privat MitID identifkationsmiddel
  • Du har eet af de fire nye MitID identifikationsmiddler som er MitID appen, MitID kodeviser, MitID chippen og MitID kodeoplæseren.

Gå direkte til dit private MitID identifikationsmiddel:

1. Log ind og identificer dig med MitID applikationen.

2. Log ind og identificer dig med MitID kodeviser

3. Log ind og identificer dig med din MitID kodeoplæser

4. Når du er logget ind med dit MitID identifikationsmiddel

1. Log ind og identificer dig med din MitID appen.

Trin 1. Når du klikker på  'log ind' hos en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, kommer login-vinduet frem. I det nye login vindue har du nu tre forskellige måder, at identificere dig på. Klik på fanen MitID.

Trin 2. For at starte dit log ind indtaster du dit bruger-id i det tomme felt.

Trin 3. Sæt flueben i 'Husk mig' feltet, hvis du ønsker at gemme dit bruger-id.

Trin 4. Klik på fortsæt.

Trin 5. Indtast din adgangskode.

Trin 6. Klik på fortsæt.

Trin 7. Nu kan du vælge skifte til at godkende din identitet med MitID app'en. Klik på skift til MitID appen nederst på skærmen.

Trin 8. Nu skal du godkende identifikationen i din MitID app. på din mobiltelefon.

Trin 9. Du har downloaded MitID app'en på din mobiltelefon. Godkend nu anmodningen i MitID appen på din mobiltelefon.

Trin 10. Nu er MitID identifikationen godkendt.

2. Log ind og identificer dig med din MitID kodeviser

Trin 1. Når du klikker på  'log ind' hos en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, kommer login-vinduet frem. I det nye login vindue har du nu tre forskellige måder, at identificere dig på. Klik på fanen MitID.

Trin 2. Indtast dit MitID-bruger-id.

Trin 3. Sæt flueben i 'Husk mig' feltet, hvis du ønsker at gemme dit bruger-id.

Trin 4. Klik på fortsæt.

Trin 5. Indtast din adgangskode.

Trin 6. Klik på fortsæt.

Trin 7. Nu skal du gå til kodeviseren. Når du trykker på knappen på kodeviseren, genereres der en kode.

Trin 8. Indtast engangskoden i de tomme felter.

Trin 9. Klik på Godkend

Trin 10. Du får nu en besked om, at identifikationen er godkendt.

3. Log ind og identificer dig med din MitID kodeoplæser

Trin 1. Når du klikker på  'log ind' hos en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, kommer login-vinduet frem. I det nye login vindue har du nu tre forskellige måder, at identificere dig på. Klik på fanen MitID.

Trin 2. Indtast dit MitID-bruger-id.

Trin 3. Sæt flueben i 'husk mig' feltet, hvis du ønsker at gemme dit bruger-id.

Trin 4. Klik på fortsæt.

Trin 5. Indtast din adgangskode.

Trin 6. klik på fortsæt.

Trin 7. Klik på den røde knap for at generere en engangskode.

Læs vejledningen 'Aktivér din nye MitID kodeoplæser' på https.//MitID.dk/ ( Mangler link)

Trin 8. Indtast engangskoden i de tomme felter.

Trin 9. Klik på Godkend.

Trin 10. Du får nu en besked om, at identifikationen er godkendt.

4. Når du er logget ind med dit MitID identifikationsmiddel

Her vælger du at logge ind som privatperson eller ledelsesrepræsentant (virksomhedsidentitet). En ledelsesrepræsentant er en person som kan repræsentere (bemyndiget, en med tegningsret) en organisation, virksomhed eller forening.

Klik på boksen med personen eller kufferten, for at vælge hvilken identitet du vil logge ind med.

Tilbage til toppen