NemLog-in Portalen

Underskrift

Når du skal underskrive et dokument digitalt, kan du gøre det som privatperson med MitID eller som MitID Erhverv bruger, via klienten Underskrift.

Indhold

Underskriv dokument som privatperson

Før du starter

• Du er logget ind på en digital selvbetjeningsløsning, som anvender klienten Underskrift.

• Du har et MitID ID-middel.

Sådan gør du

Trin 1: Du er logget ind med dit private MitID ved en digital selvbetjeningsløsning, og vil gerne underskrive et dokument. For at underskrive dokumentet klik på knappen Læs og skriv under.

Trin 2: Øverst vises titlen på dokumentet. Herunder ser du punktet Referencekode. I vinduet nedenunder vises teksten for det dokument, du skal underskrive. Læg mærke til reference koden øverst og notér den evt. ned. Læs dokumentet grundigt. Skrol helt ned i bunden af dokumentet.

Trin 3: Når du har skrollet helt ned i bunden af dokumentet, bliver knappen Videre til underskrift aktiv. Klik på Videre til underskrift.

Trin 4: Du får vist Login klienten og kan vælge hvordan du ønsker at logge ind. Tjek først, at referencekoden stemmer overens med referencekoden fra dokumentet. Brug dit private MitID identifikationsmiddel til login.

Trin 5: Du får vist vilkårene for at underskrive dokumentet via Underskrift klienten. Læs vilkårene for at anvende tjenesten Underskriv. Sæt flueben ved Jeg accepterer vilkårene for underskrift .

Trin 6: Når du har læst vilkårene for at underskrive et dokument og markeret din accept, aktiveres knappen Acceptér. Klik Acceptér.

Trin 7: Du er nu klar til at underskrive dokumentet. Siden viser først titlen og Referencekode på dokumentet.

• Punktet Underskrifttype beskriver, hvordan dokumentet er underskrevet. For privatpersoner hedder underskrifttypen Personsignatur.
  • Punktet Underskriver beskriver hvem, der underskriver dokumentet.

Tjek at Referencekode og Underskriver er korrekt, inden du klikker på Underskriv.

Trin 8: Tilbage ved den digitale selvbetjeningsløsning får du nu en bekræftelse på, at dokumentet er underskrevet. Du kan også downloade en kopi af det underskrevne dokument.

Underskriv dokument som erhvervsbruger

Før du starter

• Du er logget ind på en digital selvbetjeningsløsning, som anvender klienten Underskrift.
  • Du har et MitID Erhverv ID-middel.

Sådan gør du

Trin 1: Du er logget ind med dit MitID Erhverv ID-middel ved en digital selvbetjeningsløsning, og vil gerne underskrive et dokument. For at underskrive dokumentet klik på knappen Læs og skriv under.

Trin 2: Øverst vises titlen på dokumentet. Herunder ser du punktet Referencekode. I vinduet nedenunder vises teksten for det dokument, du skal underskrive. Læg mærke til referencekoden øverst og notér den evt. ned. Læs dokumentet grundigt. Skrol helt ned i bunden af dokumentet.

Trin 3: Når du har skrollet helt ned i bunden af dokumentet, bliver knappen Videre til underskrift aktiv. Klik på Videre til underskrift.

Trin 4: Du får vist Login klienten og kan vælge hvordan du ønsker at logge ind. Tjek først, at referencekoden stemmer overens med refencekoden fra dokumentet. Brug dit MitID Erhverv ID-middeltil login.

Trin 5: Du får vist vilkårene for at underskrive dokumentet via Underskrift klienten. Læs vilkårene for at anvende tjenesten Underskriv. Sæt flueben ved Jeg accepterer vilkårene for underskrift .

Trin 6: Når du har læst vilkårene for at underskrive et dokument og markeret din accept, aktiveres knappen Acceptér. Klik Acceptér.

Trin 7: Du er nu klar til at underskrive dokumentet. Siden viser først titlen og Referencekode på dokumentet.

• Punktet Underskrifttype beskriver, hvordan dokumentet er underskrevet. For erhvervsbrugere hedder underskrifttypen Erhvervsbrugersignatur.
  • Punktet Organisation beskriver hvilken organisation, underskriver tilhører.
  • Punktet Underskriver beskriver hvem, der underskriver dokumentet.

Tjek at Referencekode og Underskriver er korrekt, inden du klikker på Underskriv.

Trin 8: Tilbage ved den digitale selvbetjeningsløsning får du nu en bekræftelse på, at dokumentet er underskrevet. Du kan også downloade en kopi af det underskrevne dokument.

Underskriv dokument som organisation (segl)

Før du starter

• Din organisationsadministrator har tilladt segldannelse under Indstillinger> Certifikater.
  • Din brugeradministrator har oprettet en certifikat-identitet og tilladt at den bruges til segldannelse under Certifikater> Stamdata>
  • Din brugeradministrator har markeret, at du må anvende certifikatet til segldannelse under Brugere> Brugerinformationer> Certifikater.
  • Du er logget ind på en digital selvbetjeningsløsning, som anvender klienten Underskrift.

Sådan gør du

Trin 1: Du er logget ind med dit MitID Erhverv ID-middel ved en digital selvbetjeningsløsning, og vil gerne underskrive et dokument. For at underskrive dokumentet klik på knappen Læs og skriv under.

Trin 2: Øverst vises titlen på dokumentet. Herunder ser du punktet Referencekode. I vinduet nedenunder vises teksten for det dokument, du skal underskrive. Læg mærke til referencekoden øverst og notér den evt. ned. Læs dokumentet grundigt. Skrol helt ned i bunden af dokumentet.

Trin 3: Når du har skrollet helt ned i bunden af dokumentet, bliver knappen Videre til underskrift aktiv. Klik på Videre til underskrift.

Trin 4: Du får vist Login klienten og kan vælge hvordan du ønsker at logge ind. Tjek først, at referencekoden stemmer overens med referencekoden fra dokumentet. Brug dit MitID Erhverv ID-middel til login.

Trin 5: Du får vist vilkårene for at underskrive dokumentet via Underskrift klienten. Læs vilkårene for at anvende tjenesten Underskriv. Sæt flueben ved Jeg accepterer vilkårene for underskrift .

Trin 6: Når du har læst vilkårene for at underskrive et dokument og markeret din accept, aktiveres knappen Acceptér. Klik Acceptér.

Trin 7: Du er nu klar til at underskrive dokumentet. Siden viser først titlen og Referencekode på dokumentet.

• Punktet Underskrifttype beskriver, hvordan dokumentet er underskrevet. For erhvervsbrugere, der bruger segldannelse, hedder underskrifttypen Segl.
  • Punktet Organisation beskriver hvilken organisation underskriver tilhører.
  • Punktet Underskriver beskriver hvem, der underskriver dokumentet.

Tjek at Referencekode og Underskriver er korrekt, inden du klikker på Underskriv.

Trin 8: Tilbage ved den digitale selvbetjeningsløsning får du nu en bekræftelse på, at dokumentet er underskrevet. Du kan også downloade en kopi af det underskrevne dokument.