NemLog-in Portalen

Log ind med NemID på mobil

Når du skal logge på en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, som f.eks https://www.borger.dk/, https://www.sundhed.dk/, https://virk.dk/ virk.dk, så kan du i overgangsperioden stadigvæk anvende NemID som identifikationsmiddel.

Alle med NemID skal have MitID med tiden. Du kan bruge MitID til alt det, som du har brugt NemID til, fx til at overføre penge på netbank, købe ind på nettet eller bestille tid hos lægen.

Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode kan være enkelte steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke længere skal have NemID – enten af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen.

Denne vejledning viser, hvordan du logger på med NemID-nøglekort på en mobiltelefon.

Forudsætninger

• Du anvender NemID-nøglekort eller nøglefil som identifikation

Sådan gør du

1. Når du trykker 'log ind' hos en digital tjeneste tilsluttet NemLog-in, kommer login-vinduet frem. Klik på menuen øverst på din mobiltelefon for at vælge, hvordan du vil logge ind.

2. Vælg NemID-nøglekort.

3. Indtast dit NemID brugerID og password.

Trin 4. Klik på Næste.

Trin 5. Indtast din talkode fra nøglekortet.

Trin 6. Klik på Log på.

7. Her vælger du at logge ind som privatperson eller ledelsesrepræsentant (virksomhedsidentitet). En ledelsesrepræsentant er en person som kan repræsentere (bemyndiget, en med tegningsret) en organisation, virksomhed eller forening.

Klik på boksen med personen eller kufferten, for at vælge hvilken identitet du vil logge ind med.

NB: Hvis du vil anvende NemID-nøglefil, skal du logge ind via webbrowser på en computer eller få hjælp i din organisation, hvis du logger på i embeds medfør.

Tilbage til toppen